Лекари установиха нов опасен вариант на SARS-CoV-2 в южната част на

...
Лекари установиха нов опасен вариант на SARS-CoV-2 в южната част на
Коментари Харесай

Нов опасен вариант на коронавируса открит в Бразилия

Лекари откриха нов рисков вид на SARS-CoV-2 в южната част на. Той е сходен на по този начин наречения Ламбда ковид, който се популяризира в Перу и прилежащите латиноамерикански страни от края на лятото на 2020 година Декодирането на вирусния геном и заключенията на учените са оповестени в публикация в електронната библиотека medRxiv, представени от БГНЕС.

" В средата на юни тази година СЗО призна Ламбда разновидността на ковид като забавен за изследване. За първи път успяхме да разкрием следи от проникването му в Бразилия от Аржентина и да открием нова разновидност на тази версия на SARS-CoV-2, чието разпространяване може да изостри епидемиологичната обстановка в страната “, пишат откривателите.
 Странният случай с Перу и ковид Странният случай с Перу и ковид
Понеже у нас към този момент няма щабове за ковид с компактно телевизионно покритие, постанова се да изнесем интереса си на открито. И да проверим по какъв начин...

Така нареченият Ламбда вид на SARS-CoV-2 е изолиран за първи път в Перу в края на предишното лято. Преди появяването на индийския вид на ковид, Ламбда съставляваше множеството инфекции в Перу и към една трета от новите случаи на COVID-19 в Аржентина и Чили. Неговият геном съдържа набор от осем основни разновидности, преполагаемо увеличаващи заразността на вируса.

Група бразилски лекари, водени от Присила Уинк, откривател от Федералния университет на Рио Гранде ду Сул в Порто Алегре, за първи път записаха следи от наличието на Ламбда вариацията на SARS-CoV-2 в Бразилия и откриха нов вид на тази версия на вируса. Те направиха това изобретение, до момента в който следиха здравето на млад гражданин на един от граничните градове на щата Рио Гранде ду Сул, който се е завърнал вкъщи при започване на юни след пътешестване до прилежаща Аржентина. Няколко дни след завръщането си той се почувствал зле и е отишъл в болничното заведение, където му е била сложена диагноза COVID-19.

Когато лекарите дешифрирали генома на вируса, те разкрили, че той има всичките осем основни разновидности, присъщи за перуанския вариант на SARS-CoV-2, а също по този начин разпознали две дузини други промени в структурата на генома, които не са присъщи за множеството други разновидности на Ламбда варианта на ковид.

Както означават Уинк и нейните сътрудници, към момента не е ясно по какъв начин новите разновидности, които са разкрили, въздействат върху държанието на вируса в човешкото тяло и скоростта на разпространяването му измежду популацията. Последващите наблюдения и опити, надяват се учените, ще оказват помощ да се оцени равнището на заплаха на Ламбда варианта и да се сравнят с другите нови разновидности на SARS-CoV-2.
 От Бразилия оповестиха за нов вид на ковид От Бразилия оповестиха за нов вид на ковид
Изследователи от университета в Сао Пауло откриха нов вид на ковид SARS-CoV-2 (P.4) и обявиха, че той доста бързо се разпрос...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР